U bent hier

Artikelen & tips

Boekentips voor kinderen

Uw kind heeft wellicht behoefte aan meer informatie over de scheiding van zijn of haar ouders. Ook kan het prettig zijn bij kinderen van jonge leeftijd om aan de hand van een (prenten) boek de situatie bespreekbaar te maken. Bij oudere kinderen kan een fictief verhaal helpen bij het proces. 

» lees verder

6 valkuilen van alleen scheiden

Veel mensen die gaan scheiden, vragen zich af wat de beste manier is om uit elkaar te gaan. Uit onderzoek blijkt dat circa 80% samen gaat scheiden, de overige 20% van de mensen die scheiden, scheiden alleen….ook wel een eenzijdige echtscheiding genoemd. Bij deze laatste variant worden beide partners bijgestaan door een eigen advocaat.

» lees verder

Erkenning of ontkenning vaderschap

Erkenning vaderschap

Wanneer er een kind wordt geboren binnen het huwelijk wordt de man waarmee de vrouw getrouwd is volgens de wet aangemerkt als de vader van het kind. Als er geen sprake is van een huwelijk wordt de erkenning vaak tijdens de zwangerschap of daarna door de ouders geregeld bij de gemeente.

» lees verder

Echt scheiden........ maar hoe?!

Je kunt je echtscheiding regelen op verschillende manieren. De gangbare tweedeling is dat je kunt scheiden in gezamenlijk overleg of  ieder met behulp van een eigen advocaat. Daar is echter enige nuancering in aan te brengen.

Gezamenlijke echtscheiding

Samen 1 advocaat

» lees verder

Scheiden...... en dan?

Vaak verlopen de gemaakte afspraken tijdens de scheiding zonder problemen.

» lees verder

Partneralimentatie ... Hoezo?!

Wanneer onstaat er een partneralimentatieverplichting

Bij een echtscheiding of ontbinding van een samenlevingscontract waarin een afspraak is gemaakt betreffende partneralimentatie, ontstaat er de plicht of het recht om een bijdrage te leveren of te verkrijgen betreffende levensonderhoud.

» lees verder

Verhuizen..... en de kinderen dan?!

Hoe moet het met de verdeling van de zorg- en opvoedingstaken als vader of moeder gaat verhuizen naar elders?

» lees verder

7 tips om goed en snel te scheiden

U bent van plan om te gaan scheiden, maar hoe gaat u dit doen? Wat zijn de mogelijkheden? Wat kost het? Wie kan ik het beste inschakelen? En kan het ook op een betaalbare manier? En hoelang duurt zo'n procedure? Zijn er verschillende manieren om te scheiden? Waar moet ik allemaal aan denken?

Dit zijn voorbeelden van vele vragen die wij op ons kantoor dagelijks horen. Logisch, want scheiden is geen alledaagse aangelegenheid.

» lees verder

"Betaal ik teveel" of "Krijg ik te weinig"?

 

WIJZIGEN of VASTSTELLEN van KINDERALIMENTATIE

Wijzigen van kinderalimentatie omdat de situatie is veranderd

Het komt veelvuldig voor dat er in een later stadium behoefte is aan aanpassing van de eerder vastgestelde kinderalimentatie omdat de bijdrage niet langer redelijk is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als één van jullie meer of minder is gaan verdienen of omdat de verdeling van de zorg- en opvoedingstaken anders is komen te liggen. Het kan ook zijn dat je de zorg hebt voor een nieuwe partner of dat je nog een kind hebt gekregen.

» lees verder
Onze regio: heel Nederland, Utrecht, Amersfoort, Hilversum, Bilthoven, De Bilt, Zeist, Woerden, Houten en Leidsche Rijn