U bent hier

Vacature (gevorderd) advocaat-stagiair(e) personen- en familierecht


 
Ligt jouw interesse bij het personen- en familierecht? Kun jij zelfstandig werken? Weet jij van aanpakken en toon jij eigen initiatief? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

 Wat ga je doen?

Jij zult met name werkzaam zijn in de echtscheidingspraktijk met alles wat daarbij komt kijken (alimentatie, omgang, gezag, wijziging hoofdverblijf, boedelverdeling, e.d.). De nadruk hierbij ligt op de gezamenlijke scheidingen maar ook de eenzijdige zaken. Je krijgt snel zelf verantwoordelijkheid bij het afwikkelen van zaken en daarnaast zal in grote, gespecialiseerde zaken samengewerkt worden met de advocaat.

Jij staat cliënten bij, doet literatuur- en jurisprudentieonderzoek en verzorgt de processtukken en de afwikkeling c.q. procedure bij de rechtbank. 

 Wie ben jij?

Je bent afgestudeerd in het Nederlands recht en je hebt affiniteit met het personen- en familierecht. Bij voorkeur heeft je scriptie ook een onderwerp binnen één van deze rechtsgebieden. Je bent vlot in de omgang en een teamspeler.

 Functie eisen

Verder is het van belang dat je over de volgende persoonlijke eigenschappen beschikt:
- goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (woord en geschrift);
- goede (sociale) communicatieve vaardigheden (empathisch en assertief);
- accuratesse;
- ambitieus en gedisciplineerd;  
- sterk analytisch vermogen;
- stressbestendig;
- pragmatisch en klantgericht;
- organisatietalent;
en… enthousiasme en gevoel voor humor is zeker zo belangrijk!

 Wie zijn wij

Tonk advocatuur & mediation is een kantoor dat gespecialiseerd is in personen- en familierecht (hierbij kun je denken aan echtscheidingen maar ook aan naamswijzigingen en de bijzondere opname van psychiatrische patiënten, e.d.).

Je komt terecht in een hecht team met passie voor het vak en de ambitie om de praktijk te laten groeien. Het kantoor betreft een praktijk die bestaat uit een advocaat, een jurist en een HBO- stagiaire. Wij geven de voorkeur aan een informele en betrokken werksfeer en eenzelfde houding naar de clientèle. Wij hanteren een persoonlijke en oplossingsgerichte aanpak. Tonk advocatuur & mediation is gevestigd in De Bilt (nabij Utrecht). De clientèle komen uit heel Nederland.

 Wat bieden wij

Wij bieden een full- of parttime stage voor een advocaat stagiair(e) die zich wenst te specialiseren in het personen- en familierecht d.m.v. directe begeleiding en samenwerking. Daarnaast is er uiteraard ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Heb je belangstelling?

Stuur jouw sollicitatiebrief en Curriculum Vitae naar info@advocatuurmediation.nl

Natuurlijk kun je ook altijd telefonisch contact met ons opnemen: 030 – 26 80 591 en vragen naar Marjolein Tonk (advocaat) of Anne Scheffmann (jurist).

Onze regio: heel Nederland, Utrecht, Amersfoort, Hilversum, Bilthoven, De Bilt, Zeist, Woerden, Houten en Leidsche Rijn