U bent hier

7 tips om goed en snel te scheiden

7 tips om goed en snel te scheiden

U bent van plan om te gaan scheiden, maar hoe gaat u dit doen? Wat zijn de mogelijkheden? Wat kost het? Wie kan ik het beste inschakelen? En kan het ook op een betaalbare manier? En hoelang duurt zo'n procedure? Zijn er verschillende manieren om te scheiden? Waar moet ik allemaal aan denken?

Dit zijn voorbeelden van vele vragen die wij op ons kantoor dagelijks horen. Logisch, want scheiden is geen alledaagse aangelegenheid.

Goed, snel en betaalbaar scheiden

Scheiden is nooit leuk, daar kunnen we kort over zijn. Maar als u gaat scheiden, dan zijn er in hoofdzaak 3 elementen van belang: u wilt goed uit elkaar (voor uzelf, voor de eventuele kinderen, etc.), u wilt ook dat het dan geen langdurig proces wordt en uiteindelijk wilt u de kosten voor dit proces binnen de perken houden.

Speciaal voor mensen die gaan scheiden of overwegen te scheiden, hebben wij hier zeven waardevolle tips op een rijtje gezet die een leidraad bieden in de wereld van echtscheidingen en snelscheidingen.

Snel scheiden tip 1: Blijf 'on speaking terms'

Een van de grootste valkuilen is om door emoties geleid te worden. Niet meer willen praten, elkaar mijden, etc. zorgen ervoor dat goed en snel scheiden moeilijk wordt. Als u niet 'on speaking terms' bent, bent u gedwongen om eenzijdig te gaan scheiden waardoor de kosten al heel snel oplopen. Om maar te zwijgen van de onzekere 'opgelegde' uitkomst van de rechter.

Snel scheiden tip 2: De lange termijn voor ogen houden

Als er kinderen bij een scheiding betrokken zijn, blijft de ouderrelatie aanwezig. Het is in ieders belang om dit telkens voor ogen te blijven houden. En vanuit dit perspectief is het belangrijk om er toch samen uit te komen.

Snel scheiden tip 3: Sla een brug

Bij scheiden zijn er vaak meningsverschillen. Wanneer het u lukt om bij elkaar te komen door o.a. oplossingsgericht te handelen en wederzijds begrip te hebben, is de uitkomst het meest optimaal. Vaak maakt men gebruik van een onpartijdige 3e partij om te helpen deze brug te slaan. Dit wordt ook wel mediation genoemd.

Snel scheiden tip 4: Consulteer een gespecialiseerd familierecht advocaat

De complexiteit op het gebied van echtscheiding is erg groot. Het is bijna onmogelijk om hier zelf / samen de juiste keuzes in te maken. Het inschakelen van een echtscheidingsspecialist (en geen echtscheidingsmakelaar of echtscheidingsspecialist die geen advocaat is, maar een advocaat die bij voorkeur ook MfN-registermediator is), helpt bij het vormen van passende afspraken en oplossingen.

Snel scheiden tip 5: Actie, in plaats van laten liggen

Vaak zien we dat mensen die willen scheiden de confrontatie uit de weg gaan. Ze hebben informatie gezocht en al stappen ondernomen, maar ze laten het toch liggen en de situatie blijft. Hierbij ligt het gevaar op de loer dat de problemen alleen maar groter worden en escaleren. Uiteraard dient er rekening mee gehouden te worden dat men 'alles heeft geprobeerd' en er in bepaalde mate 'aan toe moet zijn'.

Snel scheiden tip 6: Kijk uit voor zelf willen doen

Veel mensen die gaan scheiden zoeken intensief op internet naar mogelijkheden. Sommigen kiezen voor goedkope aanbiedingen vaak blijkt dit duurkoop. Door gebrekkig advies of convenanten en ouderschapsplannen die niet compleet of onduidelijk zijn, ontstaan er in een later stadium problemen.

Snel scheiden tip 7: Doe het samen!

Ondanks dat een relatie niet meer loopt, is het prima mogelijk om het samen tot een goed einde te brengen. Dit kan niet altijd, maar dit is wel de vorm die het meest bevredigende eindresultaat geeft, die vaak het snelst te realiseren is en bovendien onnodig hoge extra kosten bespaart.

De rode draad in dit artikel geeft aan hoe belangrijk het is om over de juiste informatie te beschikken en hoe belangrijk de gezamenlijke inzet is voor de meest optimale uitkomst: een goede afloop, een snel proces en een betaalbare oplossing.

Heeft de inhoud van dit artikel u aan het denken gezet? Dan nodig ik u uit om ons unieke snel-scheiden traject te raadplegen. 

-         Meest compleet snel scheiden traject met slechts één consult op kantoor

-         Maatwerk: u kiest de modules die u afstemt op uw persoonlijke situatie

-         De advocaat stelt alle juridische stukken op

-         Binnen enkele weken afgerond

-         Geen bezoek aan de rechtbank vereist

-         Al vanaf € 225,- p.p.

-         Vraag hier het snel scheiden traject aan of bel ons op: 030 - 26 80 591

Over de auteur

Marjolein Tonk is echtscheidingsadvocaat en MfN-registermediator. Vanuit haar kantoor nabij Utrecht begeleidt ze mensen bij goed en snel scheiden. De aanpak van Marjolein kenmerkt zich door persoonlijke aandacht, betrokkenheid en oplossingsgerichtheid, waarbij uw belang en dat van uw eventuele kinderen voorop staat!

Snel en goedkoop scheiden

Snel scheiden hoeft niet duur te zijn. Wanneer u de scheiding gezamenlijk insteekt, kan een snel scheiden traject relatief snel en soepel verlopen. Ons snel scheiden traject is al mogelijk vanaf € 225,- p.p. 

Regio

Ons kantoor is gevestigd nabij Utrecht, Hilversum, Amsterdam, Leidsche Rijn, Amersfoort, Zeist, Nieuwegein en Bilthoven.

 

Onze regio: heel Nederland, Utrecht, Amersfoort, Hilversum, Bilthoven, De Bilt, Zeist, Woerden, Houten en Leidsche Rijn