U bent hier

Vacature stagiair(e) HBO recht voor 8 maanden

Wie zijn wij

Tonk advocatuur & mediation is een kantoor dat gespecialiseerd is in personen- en familierecht.

Het kantoor betreft een eenmanspraktijk en je werkt nauw samen met advocaat en mediator Marjolein Tonk en met één of twee HBO of WO-studenten. Het grote voordeel hiervan is dat je de gelegenheid krijgt om van alle aspecten van het vak (inhoudelijk en tevens nevenactiviteiten als bedrijfsvoering e.d.) kennis te nemen. Ik geef de voorkeur aan een informele en betrokken werksfeer en eenzelfde houding naar cliënten. Een persoonlijke en oplossingsgerichte aanpak. Tonk advocatuur & mediation is in De Bilt (nabij Utrecht) gevestigd. De cliënten komen uit heel Nederland.

Functieprofiel

Als stagiaire ben je betrokken bij alle aspecten die komen kijken bij de advocatuur binnen het personen- en familierecht (je kunt hierbij denken aan echtscheidingen, naamswijzigingen, alimentatie, omgang en gezag alsmede bijzondere opname van psychiatrische patiënten). Je hebt een ondersteunende rol bij dossierbehandeling, je doet literatuur- en jurisprudentieonderzoek, werkt processtukken uit, correspondeert, staat cliënten telefonisch te woord en voorziet hen van informatie, schrijft teksten voor de website, verzorgt de agendering en overige secretariële en administratieve werkzaamheden.

Functie eisen

Ben jij zelfstandig, toon jij eigen initiatief, en weet jij van aanpakken? Dan kun je bij ons een leuke, leerzame en uitdagende stage komen lopen!
Het is erg belangrijk dat je inhoudelijk weet waar je mee bezig bent, meedenken is daarom van groot belang en ideeën opperen en zienswijzen naar voren brengen worden zeer gewaardeerd.

Verder is het van groot belang dat je over de volgende persoonlijke eigenschappen beschikt:

- goede communicatieve vaardigheden
- goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (woord en geschrift);
- zeer accuraat
- ambitieus en gedisciplineerd
- sterk analytisch vermogen
- stressbestendig
- organisatietalent
- pragmatisch en klantgericht
en…. Enthousiasme en gevoel voor humor is zeker zo belangrijk!

Wat en waar

Bij een fulltime invulling van deze HBO- stage voor een periode van 8 maanden van 32 uur per week ontvang jij een stagevergoeding. Tevens bied ik je de mogelijkheid om in de breedste zin van het woord te leren wat ‘de advocatuur’ inhoud. Je leert zo zelfstandig mogelijk werken ter voorbereiding op de praktijk.

Belangstelling?

Stuur jouw sollicitatiebrief en Curriculum Vitae naar info@advocatuurmediation.nl.
Voor meer informatie: www.advocatuurmediation.nl
Natuurlijk kun je ook altijd telefonisch contact opnemen: 030 – 26 80 591 en vragen naar Marjolein Tonk (advocaat)

Onze regio: heel Nederland, Utrecht, Amersfoort, Hilversum, Bilthoven, De Bilt, Zeist, Woerden, Houten en Leidsche Rijn