U bent hier

Scheiding en uw kind

Opstellen ouderschapsplan

Bij een scheiding dient een ouderschapsplan te worden opgesteld.

In het ouderschapsplan legt u afspraken vast over uw minderjarige kinderen. Door duidelijke afspraken te maken weten ouders (en kinderen) waar ze aan toe zijn en kan onenigheid later worden voorkomen.

Marjolein Tonk helpt u bij het opstellen van een degelijk ouderschapsplan. Door haar ervaring weet zij waar het mis kan gaan in de praktijk en wat van belang is om op te nemen in het ouderschapsplan. Door hierop vooruit te zien kunnen latere problemen en tijdrovende aanpassingen in het ouderschapsplan voorkomen worden.

"Het belang van het kind bij een scheiding zou meer op de voorgrond moeten treden. Hieraan is gehoor gegeven middels het in 2009 wettelijk ingevoerde ouderschapsplan. Echter, een dergelijk plan waarin de afspraken betreffende de kinderen tussen de ouders zijn opgenomen, is alleen werkbaar als alle partijen daar ook steeds achter kunnen staan. Goede en duidelijke afspraken en een blijvende goede communicatie is dan ook van groot belang", aldus Marjolein Tonk.

Regio

Het kantoor is gevestigd nabij Utrecht, Hilversum, Amsterdam, Leidsche Rijn, Amersfoort, Zeist, Nieuwegein en Bilthoven.

Wilt u uw echtscheiding goed geregeld hebben?

Of heeft u een vraag?
Neem dan nu contact met ons op of bel 030 - 26 80 591.

Onze regio: heel Nederland, Utrecht, Amersfoort, Hilversum, Bilthoven, De Bilt, Zeist, Woerden, Houten en Leidsche Rijn